SBS6 gaat toch verder met realityshow Utopia

SBS6 gaat toch verder met realityshow Utopia

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 gaat toch verder met de succesvolle realityshow Utopia. Omdat het huurcontract van het huidige terrein niet kon worden verlengd, zou Utopia noodgedwongen ten einde komen. Dankzij de gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren komt er een nieuw stuk land beschikbaar.

Op de nieuwe plek begint Utopia helemaal opnieuw. Utopia 2 start met vijf inwoners en om de zoveel tijd melden zich nieuwe inwoners aan het hek. Wie dat zijn, blijft spannend tot het aantal van 15 inwoners is bereikt. Het kan ook dat er oude Utopianen terugkeren in het nieuwe Utopia.

In Utopia 2 hebben de inwoners nauwelijks iets om mee te beginnen. Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken om het de eerste dagen mee te redden. Ze zullen na binnenkomst flink moeten aanpakken en meteen moeten starten met bouwen.

Utopia 2 is vanaf 4 juni iedere werkdag te zien op SBS6 van 19:30 tot 20:30 uur. Vanaf donderdag 31 mei is Utopia 2 24/7 te volgen via de livestreams op www.sbs6.nl/utopia.