Shalisa vertegenwoordigt Nederland op Junior Songfestival

Shalisa vertegenwoordigt Nederland op Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

De 15-jarige Shalisa vertegenwoordigt Nederland vanavond, zaterdag 21 november, op het Junior Eurovisie Songfestival in de hoofdstad van Bulgarije, Sofia. Shalisa zal tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Sofia als vijfde land haar nummer ten gehore brengen aan heel Europa.

Shalisa hoopt met haar zelfgeschreven nummer Million Lights hoge ogen te gooien. Shalisa won op zaterdag 3 oktober de Nederlandse voorronde van het Junior Eurovisie Songfestival. In de finale besloot de vakjury samen met de kinderjury en de kijkers dat Shalisa naar Bulgarije zou gaan.

De zangeres uit Wognum gaat tijdens de dertiende editie van het Junior Eurovisie Songfestival in Sofia voor de winst. “Je doet natuurlijk niet mee aan een wedstrijd om te verliezen dus ik ga zeker voor de winst”, vertelde Shalisa eind oktober in een interview met Showbizznetwork.nl.

Tijdens haar optreden zit Shalisa achter haar piano en draagt ze weer haar kenmerkende hoed. Voor het Junior Eurovisie Songfestival presenteren Edsilia Rombley en Buddy Vedder de voorbeschouwing JSF Talk. In de voorbeschouwing op de website van NPO Zapp wordt teruggeblikt en vooruitgekeken.

De deelname aan het Junior Songfestival is voor Shalisa misschien wel haar grote doorbraak, die misschien resulteert in een deelname aan Songfestival voor volwassenen. “Je kunt je dan aan heel Europa laten zien. Als ik ooit zover kom zou dat fantastisch zijn”, zei ze tegen Showbizznetwork.nl

Vlak voor de start van het Junior Eurovisie Songfestival spreken Edsilia en Buddy nog even met Shalisa via een live verbinding. Ook tijdens het Junior Eurovisie Songfestival is JSF Talk online te bekijken en dient het als tweede scherm om live het commentaar van JSF Talk te volgen.

Het Junior Eurovisie Songfestival is vanavond, 21 november, om 19:30 uur te zien op NPO Zapp.