Shalisa wint Junior Songfestival met Million Lights

Shalisa wint Junior Songfestival met Million Lights

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

[caption id="attachment_27226" align="alignleft" width="300"] Foto: AVROTROS[/caption]

De 15-jarige Shalisa uit Wognum heeft met haar liedje Million Lights zaterdagavond het Junior Songfestival 2015 gewonnen. De vakjury, bestaande uit Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo, heeft samen met de kinderjury en de kijkers thuis besloten dat Shalisa naar Bulgarije moet.

Shalisa zal met gaar zelfgeschreven liedje Million Lights Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival op zaterdag 21 november in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. “Dit is echt te gek, ik ga keihard mijn best doen in Bulgarije. Ik kan niet wachten!”, zei Shalisa zaterdag.

De zangeres kreeg zaterdagavond 36 punten. 4LIFE, bestaande uit Luna uit Baarn, India uit Hoofddorp, Flore uit Almere en Esmée uit Oost-Zaan, werd tweede met 28 punten. De 12-jarige Nohr werd derde met 27 punten.  Guusje (24 punten) en Myrthe (23 punten) werden vierde en vijfde.

De stem van Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo telde voor 1/3e. Ook de stem van de kinderjury, onder leiding van Julia - de winnares van vorige jaar, telde voor 1/3e. De kijkers thuis konden ook hun stem uitbrengen. De opbrengst van deze stemmen komt ten goede aan SOS Kinderdorpen.

Het Junior Eurovisie Songfestival is 21 november vanaf 19:00 uur te zien op NPO Zapp (NPO 3).

Bekijk het Junior Songfestival op TVblik.nl/junior-songfestival