‘Scheurjurk’ Trijntje Oosterhuis geveild voor 2651 euro

‘Scheurjurk’ Trijntje Oosterhuis geveild voor 2651 euro

Geschreven door Daniël Schalk

De ‘scheurjurk’ van Trijntje Oosterhuis, de zwarte strakke jurk met een diep decolleté die de zangeres droeg tijdens haar eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, is voor 2651 euro geveild. De opbrengst van de jurk komt ten goede aan de LINDA.foundation.

Oosterhuis besloot dat zij haar jurk zou gaan veilen. De veiling begon met een bod van 250 euro. Al snel liepen de bedragen hoog op. Dinsdag 6 oktober ging de jurk al over de grens van 2000 euro. Om 23:29 uur kwam het laatste bod van dinsdag 6 oktober binnen, maar liefst een bedrag van 2650 euro.

Een dag later, op woensdag 7 oktober, kwam daar 1 euro bij. Dat bedrag bedroeg 2651 euro en werd ook het eindbedrag van de veiling. Donderdag 8 oktober kwam er een bod van 5000 euro binnen maar dit bod was opmerkelijk genoeg even later verdwenen van de website van LINDA.foundation.

“Het klopt dat wij op donderdag 8 oktober een bod binnen kregen van maar liefst €5000,- voor de jurk van Trijntje Oosterhuis”, laat LINDA.foundation weten. “Helaas kregen wij vanuit het systeem een foutmelding over de gegevens van het bod. Vanwege deze fout is het bod niet meer zichtbaar.”

Na het verwijderen het bod van 5000 euro kwam er geen hoger bod meer dan 2651 euro op de ‘scheurjurk’ van Trijntje. “Maar de veiling is gesloten met een prachtig bod van €2651,- wat volledig ten goede zal komen voor de LINDA.foundation”, aldus het fonds van RTL4-ster Linda de Mol.

De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, de uitgeverij van het tijdschrift LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. De 2651 euro voor de ‘scheurjurk’ komt ten goede aan dit doel.