Trijntje Oosterhuis geeft punten op Songfestival

Trijntje Oosterhuis geeft punten op Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Trijntje Oosterhuis zal namens Nederland de punten geven in de finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 14 mei. Oosterhuis stond vorig jaar zelf op het Europese podium, toen zij met haar nummer Walk Along Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival 2015.

Edsilia Rombley gaf vorig jaar de punten namens Nederland. Edsilia droeg toen de ‘scheurjurk’, die Trijntje tijdens haar repetitie op het Eurovisie Songfestival in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen aanhad. Trijntje Oosterhuis haalde met haar nummer Walk Along de grote finale niet.

Tijdens het Eurovisie Songfestival van 2014 in de Deense hoofdstad Kopenhagen stond heel Europa op zijn kop door Tim Douwsma. De zanger mocht toen namens Nederland de punten geven. Tim maakte veel indruk op de Songfestival-kijkers en werd in heel Europa ‘the hot Dutch guy’ genoemd.

Andere voorgangers van oud-deelneemster Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley in de ‘scheurjurk’ en ‘the hot Dutch guy’ Tim Douwsma die namens Nederland de punten mochten geven zijn Cornald Maas, Viviënne van den Assem, Yolanthe Sneijder-Cabau, Paul de Leeuw en Nance Coolen.

De bekendmaking van de punten gaat dit jaar compleet anders dan de afgelopen jaren. Voorheen werden na alle optredens de punten van de vakjury en de televoters als één geheel gepresenteerd. Vanaf dit jaar worden de punten van de jury en de televoters apart van elkaar bekendgemaakt.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]