Trijntje Oosterhuis naar Songfestival met ‘Walk along’

Trijntje Oosterhuis naar Songfestival met ‘Walk along’

Geschreven door Daniël Schalk

Het nummer waarmee Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival heet ‘Walk along’, dat heeft de zangeres vanochtend bekend gemaakt in het radioprogramma Gouden Uren. In Gouden Uren liet Trijntje het nummer voor het eerst horen.

“Het is erg catchy. Het is wel anders dan je van mij verwacht. Maar mijn ambitie om te winnen is er en ik ga alles geven.”, liet Trijntje Oosterhuis weten in het NPO Radio 2-programma. “Het heeft melancholie en blijft goed hangen. Het heeft zeker potentie om te winnen”, zei Songfestivalkenner Cornald Maas over ‘Walk along’.

Cornald vind het nummer een liedje dat tussen mid-tempo en up-tempo nummer in zit. Op social media zijn de meningen over ‘Walk along’ verschillend. “Met 'Walk Along' naar Songfestival. Wow.... Geweldig catchy nummer. En heel anders dan dat ik van haar gewend ben”, Twittert iemand. “Het Songfestival nummer van Trijntje Oosterhuis klinkt goed!”, zegt iemand anders.

Ook zijn er minder positieve reacties op het nummer. “Inspiratie gekregen door weerman Piet, Waaien, waaien”, zegt iemand op Twitter en weer iemand anders zegt: “Ik denk dat Trijntje de boot mist met haar inzending voor het Songfestival.”

Morgenavond is de tv-première van het Songfestival-nummer van Trijntje Oosterhuis waarmee ze ons land vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival 2015. De zangeres zingt ‘Walk along’ morgenavond in de liveshow van The Voice Of Holland op RTL4.

Bekijk The Voice Of Holland op www.tvblik.nl/the-voice-of-holland