Linda Hakeboom vertrekt bij Rambam

Linda Hakeboom vertrekt bij Rambam

Geschreven door Daniël Schalk

Linda Hakeboom stopt na vijf jaar bij het VARA-programma Rambam. “Ik heb het programma vanaf de pilot gemaakt en ik ben bij elke aflevering betrokken geweest. Nu ben ik het aan het loslaten en dat doet pijn tot in mijn tenen”, vertelt de programmaker tegen De Volkskrant.

“Maar het moet”, vervolgt de presentatrice. “Ik vind het belangrijk dat nieuwe mensen het overnemen, met verse inbreng van ideeën.” In het televisieprogramma Rambam worden consumentenzaken op experimentele humoristische en confronterende wijze behandeld.

Hakeboom kan niet meer onherkenbaar over straat. “Bovendien, ik doe het nu vijf jaar en ook al ga ik nog zo in de weer met pruiken en gebitjes, het wordt steeds moeilijker om onherkenbaar te zijn. Daarmee breng ik operaties in gevaar”, aldus de Nederlandse presentatrice en regisseuse.

Het VARA-gezicht gaat aan de slag voor BNN’s Spuiten & Slikken op Reis. “Ik kom net uit Arizona, waar we de smokkelroutes voor drugs uit Mexico hebben gezocht. En ik ben in Swasiland geweest, waar negentigduizend maagden dansten voor de koning”, vertelt de kersverse BNN-verslaggever.

Ze vervolgt: “Vandaag was ik nog even bij Rambam op de redactie, ik zal daar aan de zijlijn altijd bij betrokken blijven. Bij het weggaan zei ik, met pijn in mijn hart: ‘Veel plezier met jullie volgende grote scoop.’ Ik probeer het los te laten, maar ik vind het echt moeilijk. Het is het leukste programma ter wereld.”

Rambam begon op 29 augustus 2011 in het kader van TV Lab. Het succesvolle VARA-programma is een remake van het Vlaamse televisieprogramma Basta. Momenteel is iedere woensdag een nieuwe uitzending van het vijfde seizoen van Rambam te zien bij de VARA op jongerenzender NPO 3.