NPO 3-kijkers willen meer Rundfunk en Dip

NPO 3-kijkers willen meer Rundfunk en Dip

Geschreven door Daniël Schalk

De kijkers van jongerenzender NPO 3 hebben gesproken, zij willen meer van de series Rundfunk en Dip. Afgelopen week stond NPO 3 in het teken van 3LAB. Omroepen mochten net als voorgaande jaren weer programma’s uittesten in de 3LAB-week, voorheen heette dit TV Lab.

Dit jaar was er geen kijkerspanel die de programma’s beoordeelde. In TV Lab werden hun cijfers tot een gemiddelde berekend samen met de cijfers van het publiek. De NPO 3-kijkers mochten de afgelopen week wel stemmen op hun favoriete programma’s uit de 3LAB-week.

De 3LAB-week werd geopend met de absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie Rundfunk over een totaal geflipte middelbare school. De serie werd met enorm veel enthousiasme ontvangen. De eerste aflevering kreeg afgelopen maandag zelfs een 7,8 van het publiek.

Het cijfer van de tweede aflevering zakte in naar een 7,5 maar voor de derde aflevering kreeg Rundfunk een 7,7. Voor de een-na-laatste en laatste aflevering kreeg de serie een 7,7 en een 7,6. “Ik heb het gevoel alsof ik de grootte spacecake uit mijn leven op heb”, was de eerste reactie maandag.

“#3lab #rundfunk kijken op #npo3 lekkere domme humor. ..#lachengierenbrullen echt super dat dit dagelijks erop komt”, reageerde een andere tv-kijker dinsdag op de tweede uitzending. Ook woensdag kwamen er weer veel reacties. “Haha de eerste scene is al geweldig”, zei iemand.

Naast de serie Rundfunk was ook de serie Dip populair bij het publiek. De BNN-serie over young professional Teun was de eerste 3LAB-avond te zien en kreeg van de kijkers een 7,8. Teun raakt in de serie alles kwijt, van zijn baan tot aan zijn vriendin, maar Teun blijf ondanks alles positief.

“Meest vernieuwende programma van de avond”, reageerde iemand maandagavond. “Ik vind #Teun erg sneu, maar daarom juist misschien daarom ook weer heel grappig”, zei een andere tv-kijker tijdens het zien van de serie Dip. “Zit ik nu een film te kijken over mijn eigen leven?”, zei iemand.

De serie Nillioniares, over vijf rijkeluiskinderen die worden geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid van het echte leven nadat hun ouders achter de tralies verwijdingen na een probleem met de belastingdienst, kreeg na de uitzending dinsdagavond een dikke voldoende, een 7,5.

“#nillionaires #3LAB is super grappig, hopelijk wordt het nog vaker uitgezonden!”, was de reactie van een kijker. “Geweldige strakke humor van #nillionares op #3LAB”, zei iemand. “Ja deze mag blijven, geen half uur telfort maar gewoon keihard humor om te lachen. top!”, zei een andere tv-kijker.

De kijkers zien de comedyserie Minima ook wel graag terugkeren. De serie, waarin de twee werkloze jongens Tjeerd en Ewout worden gevolgd tijdens hun zinloze klusjes die zij doen bij de Sociale Dienst, kreeg van de kijkers een 6,7. “#minima is fantastisch, en wat een top acteurs”, reageerde iemand.

Het publiek was vrijdagavond ook enthousiast over de laatste twee programma van 3LAB. De Amy Winehouse-documentaire Club 27 kreeg een 7,7. ““Prachtige docu over Amy Winehouse van @artrooijakkers”,reageerde iemand. Het laatste programma, Padoem Patss, kreeg een 7,8.

Of deze programma’s terugkeren met een volledig seizoen is nog niet bekend. De 3LAB-programma’s komen in ieder geval allemaal nog een keer op NPO 3. Vanaf zondag 16 augustus zijn wekelijks, rond 23:30 uur, de beste programma’s uit de NPO 3LAB-week 2015 te zien op jongerenzender NPO3.

Bekijk alle programma’s uit NPO 3LAB terug op TVblik.nl/3lab