Amy Winehouse-docu Art Rooijakkers op laatste 3LAB-avond

Amy Winehouse-docu Art Rooijakkers op laatste 3LAB-avond

Geschreven door Daniël Schalk

Art Rooijakkers, vooral bekend van het programma Wie is de Mol?, duikt vanavond op de laatste avond van NPO 3LAB, de plek waar verschillende jonge televisiemakers de kans krijgen om hun programma uit te testen bij het publiek, in de wereld van Amy Winehouse.

Voor de documentaire Club 27 van AVROTROS reist Rooijakkers af naar Londen waar hij met familieleden en vrienden van de zangeres praat om antwoorden te vinden op al zijn vragen. Art vraagt zich af of de dood van Amy voorkomen had kunnen worden.

Ook wil de presentator antwoord op de vraag of de dood van de zangeres een opzet of een ongeluk was. En wil hij weten wat de magische leeftijd 27 met de dood van Amy Winehouse te maken heeft. Of Art antwoord krijgt op al zijn vragen is vanavond te zien in zijn documentaire.

Naast de AVROTROS- documentaire over Amy Winehouse maken wij vanavond kennis met nog een nieuw programma. In het VARA-programma Padoem Patss gaat Howard Komproe langs bij comedians en aanschouwd de one-liner kunsten van de comedians.

Drummer Cyril Directie probeert er voor te zorgen dat elke grap wordt afgesloten met een ‘Padoem Patsss!’. Op de laatste avond van 3LAB kunnen wij nog één keer genieten van de dagelijkse NPO 3LAB-programma’s Rundfunk, van KRONCRV, en 24 seconden met, van de VARA.

Rundfunk is een absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie over een totaal geflipte middelbare school met een leraar Duits met een dubieuze fascinatie voor een Oostenrijkse politicus uit de jaren ’30 en een tekenlerares die alles betrekt op haar ongeremde geilheid.

Ook is vanavond de laatste aflevering van het VARA-programma 24 seconden met te zien. In 24 seconden met, een parodie op het programma 24 uur met, leert comedian Stefan Pop zijn gasten beter kennen in, zoals de titel al zegt, 24 seconden. Elke dag sloot het programma de avond af.

Voor-, tussen- en na- de programma’s bespreek Jelte Sondij dagelijks in de Green Room de formats van 3LAB. In het programma kan het publiek meepraten over de programma’s die zij gaan zien en die zij gezien hebben. Op Social Media kunnen NPO 3LAB-kijkers ook meepraten via #3LAB.

3LAB houdt na vandaag niet op. Hopelijk keren de leukste programma’s van dit jaar terug met een volledige reeks, maar voordat het zover is zijn vanaf aankomende zondag, wekelijks, rond 23:30 uur de beste programma’s uit de NPO 3LAB-week 2015 te zien op jongerenzender NPO3.

Bekijk alle programma's uit NPO 3LAB op TVblik.nl/3lab