3LAB-week 2015 van start met KRONCRV-serie Rundfunk

3LAB-week 2015 van start met KRONCRV-serie Rundfunk

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond begint NPO 3LAB, de opvolger van TV Lab, op jongerenzender NPO 3. In de 3LAB-week krijgen verschillende jonge televisiemakers de kans om hun programma uit te testen bij het publiek. Is het programma een succes, dan is een volledige reeks geen gek gevolg.

NPO 3LAB begint vanavond met de serie Rundfunk van KRONCRV. De absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie over een totaal geflipte middelbare school is elke dag te zien tijdens de 3LAB-week. Vanavond is de eerste aflevering van Rundfunk te zien op NPO 3.

Op deze middelbare school gebeurt van alles. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ‘30, de conrector speelt het liefst met de borsten van de Chinese maaltijdbezorgster en de tekenlerares betrekt alles op haar ongeremde geilheid.

Naast Rundfunk heeft 3LAB dit jaar nog een dagelijks programma. De VARA komt tijdens NPO 3LAB met 24 seconden met, een parodie op het programma 24 uur met. In 24 seconden met leert comedian Stefan Pop zijn gasten beter kennen in, zoals de titel al zegt, 24 seconden.

Het VARA-programma 24 seconden met is tijdens de 3LAB-week vier keer per dag te zien op NPO 3. Het programma zal tussen de andere programma’s van NPO 3LAB te zien zijn. Naast de première van deze twee dagelijkse programma’s komen er vanavond nog twee programma’s aanbod.

Omroep BNN komt op de eerste dag van 3LAB met twee nieuwe programma’s. In het programma Joey’s Wereld staat Joey van Koningsbruggen centraal. De 25-jarige Joey was ooit drugsdealer maar werd kunstenaar, rapper en organisator van literaire avonden met een erotisch tintje.

Na zijn uitvinding van een alles-in-een poedertje dat dagelijkse maaltijden overbodig maakt is hij uitgegroeid tot leider van een miljoenentoko. In Joey’s Wereld geeft BNN een kijkje in het leven van een ontzettend succesvolle, maar compleet bizarre persoonlijkheid.

Het tweede programma dat BNN vanavond bij het NPO 3-publiek uitprobeert is de serie Dip. Dip gaat over young professional Teun met gezonde ambities en net iets te weinig zelfkennis. Teun heeft een top baan, mooie vriendin en een gloednieuw huis, totdat zijn ouders hem mee uit eten nemen.

Het onverwachte etentje met zijn ouders en zijn vriendin zorgt voor een wending in zijn leven die hij niet had voorzien. Ondanks de wending in zijn leven blijf Teun stug volhouden dat alles prima met hem gaat. Hoe dit verder gaat is vanavond te zien op de eerste avond van NPO 3LAB.

Voor-, tussen- en na- de programma’s bespreek Jelte Sondij dagelijks in de Green Room de formats van 3LAB. In het programma kan het publiek meepraten over de programma’s die zij gaan zien en die zij gezien hebben. Op Social Media kunnen NPO 3LAB-kijkers ook meepraten via #3LAB.

Bekijk alle programma's uit NPO 3LAB op TVblik.nl/3lab