Veel kritiek op jurk Trijntje voor Songfestival

Veel kritiek op jurk Trijntje voor Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Trijntje Oosterhuis had vanmiddag haar eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Tijdens haar eerste repetitie op het Europese podium was voor de eerste keer de jurk van Trijntje te zien. De zwarte strakke jurk met een diepe decolleté veroorzaakte veel kritiek.

“Nu nog een baard en we gaan het #songfestival écht winnen”, zegt iemand op Twitter, verwijzend naar de vrouw met de baard, Conchita Wurst. Iemand anders zegt: “Trijntje flirt met de camera in nogal aparte creatie.” Ook de discussie van de zwart of blauwe-jurk wordt erbij gehaald. “Een ding is zeker: de discussie zal niet gaan over de kleur van de jurk”

Sommige mensen op Twitter treffen de vergelijking met het programma Hotter Than My Daughter waarin Gordon moeders met een aparte kledingstijl een make-over geeft. “'T lijkt wel een kandidaat van 'Hotter than my daughter'”, zegt iemand. “Niet om het zeiken, hoor, maar is dit een kleedje uit #HotterThanMyDaughter”, zegt iemand anders.

Iemand op Twitter trekt de twijfels of Trijntje voor deze jurk heeft gekozen vanwege haar nummer Walk Along. “Aiaiai een soort opengeknipt origami? Heeft ze zo weinig vertrouwen in het liedje?” Ook in het perscentrum in Wenen wordt de jurk veel besproken. “Nú al het gesprek van de dag hier in het perscentrum: de jurk van Trijntje...”, zegt iemand.

Niet iedereen heeft kritiek op de jurk van Trijntje. “Nou ik vind hem Prachtig”, laat iemand weten op Twitter. “En dat mag ik op mijn verjaardag aanschouwen. 'Smullen. Trijntje Oosterhuis”, zegt een jarige op Twitter. Volgende week dinsdag, 19 mei, staat Trijntje in haar jurk in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival