Nog 40 dagen tot het Eurovisie Songfestival in Wenen

Nog 40 dagen tot het Eurovisie Songfestival in Wenen

Geschreven door Daniël Schalk

Het aftellen is begonnen, nog 40 dagen tot het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Over 40 dagen staat Trijntje Oosterhuis voor de eerste keer op het Europese podium. Nederland is in de eerste halve finale als vierde aan de beurt, na België en voor Finland.

Nederland moet in de eerste halve finale in de top 10 eindigen om door te mogen naar de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2015 op zaterdag 23 mei. Naast België en Finland moet Trijntje Oosterhuis het in de eerste halve finale openen tegen Moldavië, Armenië, Griekenland, Estland, Macedonië, Servië, Hongarije, Wit-Rusland, Rusland, Denemarken, Albanië, Roemenië en Georgië.

De bookmakers hebben niet veel vertrouwen in Trijntje Oosterhuis en haar nummer ‘Walk Along’. Bij de bookmakers staat Nederland momenteel op de 24ste plaats. De bookmakers voorspellen voor de eerste halve finale zelfs de 15ste plaats, dat zou betekenen dat Trijntje Oosterhuis de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 geen eens haalt.

Vorig jaar vertegenwoordigde The Common Linnets Nederland op het Eurovisie Songfestival. Zij werden uiteindelijk 2de, één plaats achter de Oostenrijkse inzending Conchita Wurst. Volgens de bookmakers zal dit jaar Zweden winnen, hun inzending Måns Zelmerlöw is volgens de bookmakers de beste.

Over 42 dagen is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Dan zullen Litouwen, Ierland, San Marino, Montenegro, Malta, Noorwegen, Portugal, Tsjechië, Israel, Letland, Azerbeidzjan, IJsland, Zweden, Zwitserland, Cyprus, Slovenië en Polen het tegen elkaar opnemen.

Voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival moet je nog 44 dagen wachten. Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Australië staan al in de finale van het Eurovisie Songfestival 2015. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival doet Australië eenmalig mee.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival