Trijntje Oosterhuis naar Eurovisie Songfestival

Trijntje Oosterhuis naar Eurovisie Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Daniel Dekker heeft vandaag in het AVROTROS-radioprogramma Gouden Uren bevestigd dat Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt tijdens de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Trijntje doorbrak in het radioprogramma het stilzwijgen en maakte live in de uitzending wereldkundig dat zij in 2015 de stap maakt naar het Europese podium.

Afgelopen vrijdagavond kwamen de geruchten naar buiten dat Trijntje naar het Songfestival in Wenen zou gaan toen Anouk, die ons land vertegenwoordigde op het Songfestival in 2013, tijdens het televisieprogramma College Tour lachend zei: “Ik kan zo slecht liegen.”, op de vraag of Trijntje naar het Songfestival zou gaan. Een anonieme bron bevestigde de deelname van de zangeres na de uitzending van College Tour aan het ANP.

Eerder werden naast de naam van Trijntje Oosterhuis de namen van Alain Clark en Dotan genoemd als mogelijke deelnemer voor het Songfestival van 2015. Ook werd er in de media gespeculeerd dat Trijntje wellicht naar het Eurovisie Songfestival zou gaan samen met Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer als De Ladies of Soul. Vandaag heeft de AVROTROS bevestigd dat Trijntje Oosterhuis definitief naar het Eurovisie Songfestival in Wenen gaat.

Trijntje Oosterhuis laat weten over haar deelname aan het Songfestival,  “Ik voel me enorm vereerd dat ik gevraagd ben Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei 2015 in Wenen. Na de goede optredens en resultaten van Anouk en The Common Linnets de afgelopen twee jaar, is dat natuurlijk extra spannend maar ook heel leuk.”

Het liedje, wat wordt geschreven door oud Songfestival-deelneemster Anouk, waar Trijntje ons land mee gaat vertegenwoordigen is nog niet helemaal af. “We zijn in de afrondende fase van het maken van het liedje dat we voor ogen hebben. De song is mede geschreven door Anouk, en het is erg fijn voor mij dat zij haar ervaringen met het Songfestival met mij wil delen.”, aldus de zangeres. “De gesprekken met AVROTROS over hoe we een en ander denken te gaan aanpakken waren bijzonder constructief. Ik heb er echt heel veel zin in!”

Radiopresentator Daniel Dekker laat namens de AVROTROS weten, “Met Trijntje Oosterhuis heeft AVROTROS wederom een grote Nederlandse artiest binnengehaald. We zijn ontzettend trots dat zij ons land wil vertegenwoordigen. Met de combinatie van de prachtige stem van Trijntje en het nummer van Anouk gaan we vol vertrouwen richting de jubileumeditie van het grootste muziekevenement ter wereld.”, aldus Dekker.