Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring 2014

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Flikken Maastricht heeft De Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen. De politieserie van de AVROTROS liet het RTL4-programma Syndroom en de KRO-serie Penoza achter zich en won met 46% van de stemmen. Flikken Maastricht is daarmee de opvolger geworden van Wie Is De Mol?, die vorig jaar de Gouden Televizier-Ring won.

De Zilveren Televizier-Ster Man is gewonnen door Humberto Tan, de presentator van de RTL4-talkshow RTL Late Night. Chantal Janzen won De Zilveren Televizier-Ster Vrouw, de presentatrice was als enigste van de genomineerden uit haar categorie aanwezig in Carré.

Floortje Dessing en Linda de Mol waren ook genomineerd voor de Televizier-Ster maar zeiden af voor het Televizier-Ring Gala. De Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, is gewonnen door Checkpoint. Het programma met presentator Klaas van Kruistum kreeg de meeste stemmen van de kijkers.

De Televizier ­Aanstormend Talent Award werd tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala gewonnen door acteur en presentator Ruud Feltkamp, bekend van de populaire televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden.