Televizier onthult De Televizier Ring!

Televizier onthult De Televizier Ring!

Geschreven door Pieter Jongsma

De vorm van de belangrijkste televisieprijs van Nederland, de Gouden Televizier-Ring, is woensdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Het thema van dit 18-karaats gouden juweel is 'Sterrenwacht'.

Kunstenares Anneke Schat heeft zich voor deze 49ste Gouden Televizier-Ring laten inspireren door de weg naar het succes die elke tv-persoonlijkheid moet afleggen. Schat: „Soms vliegt het succes voor je uit en rolt de weg naar bekroning als vanzelf. Maar meestal is het een pad vol obstakels waarbij alertheid en volledige inzet de leidraad zijn naar de top." Het is de 39ste keer dat de kunstenares een unieke gouden ring heeft ontworpen en gesmeed voor tv-gids Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing.

Gouden Televizier-Ring
Het Nederlandse publiek kan tijdens de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2014 zijn stem uitbrengen op het beste (jeugd)programma en de beste tv-persoonlijkheden. De verkiezing is op woensdagavond 27 augustus gestart op de stemsite van Televizier en eindigt op maandag 29 september om 9.00 uur.

Op donderdag 16 oktober, om 20.30 uur op NPO 1, zendt de AVROTROS het Gouden Televizier-Ring Gala uit. Daarin wordt bekendgemaakt wie de Zilveren Televizier-Ster Man, Zilveren Televizier-Ster Vrouw, Gouden Stuiver, Televizier Aanstormend Talent Award en natuurlijk de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen.