Gouden Televizier-Ring gestolen van Flikken Maastricht

Gouden Televizier-Ring gestolen van Flikken Maastricht

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Gouden Televizier-Ring van Flikken Maastricht is afgelopen weekend gestolen tijdens de opnames van de politieserie. Lex Uiting maakte vanochtend tijdens de radioshow van Giel Beelen op 3FM bekend dat hij afgelopen weekend de Televizier-Ring van Angela Schijf en Victor Reinier had gestolen.

Uiting legde aan Beelen en de luisteraars van 3FM uit hoe afgelopen weekend, tijdens opnames van de AVROTROS-serie, de Gouden Televizier-Ring werd doorgegeven tussen de acteurs van Flikken Maastricht. Na de lunch bleef het doosje met de Ring op tafel staan, toen besloot Uiting de Televizier-Ring mee te nemen.

Flikken Maastricht-acteur Victor Reinier was niet blij met de ‘grap’ van Lex Uiting. “Daar is bijna een meisje voor ontslagen man, het scheelde bijna niks. Ze heeft waarschijnlijk de hele nacht niet geslapen. Wat een pleurisstreek”, zegt Reinier op de radio nadat Giel de acteur belde en het verhaal samen met Lex aan hem vertelde.

Uiting wil de Televizier-Ring graag veilen voor Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM voor een stille ramp. “Dat vind ik een mooi idee, maar die Ring is niet van mij, dus ik ga er niet over”, aldus Victor Reinier.

De AVROTROS heeft laten weten dat de Ring niet wordt geveild, “Het is een prijs voor heel veel mensen die al acht jaar aan het programma werken. Dus we kunnen hem niet zomaar weggeven.” Wel komt de omroep met een andere zeer spectaculaire actie voor de veiling van Serious Request laat een woordvoerder van de AVROTROS weten.

Inmiddels heeft 3FM-verslaggever Lex de Televizier-Ring weer teruggebracht naar de AVROTROS. “Hij is veilig bij AVROTROS”, aldus een woordvoerster van de omroep. Flikken Maastricht won de Ring afgelopen donderdag. De politieserie versloeg met 46% van de stemmen Syndroom en Penoza.