Vier gouden kalveren voor NTR-Coproducties

Vier gouden kalveren voor NTR-Coproducties

Geschreven door Pieter Jongsma

De NTR is als coproducent betrokken bij vier Gouden Kalveren, die afgelopen vrijdag op het slotgala van het Nederlands Filmfestival in Utrecht zijn uitgereikt.  

De nieuwe dramaserie Hollands Hoop won het Gouden Kalf voor beste TV-drama. De serie van NTR/BNNVARA/VPRO is geschreven door Franky Ribbens en geregisseerd door Dana Nechushtan.

In de categorie Korte Film ging het Gouden Kalf naar Rob Lücker voor zijn film Das Wad uit de NTR-reeks KORT!.

Loes Schnepper werd onderscheiden als Beste Actrice Televisiedrama voor haar rol in een productie uit de dramareeks One Night Stand van NTR/BNNVARA/VPRO. In de categorie Beste Mannelijke Bijrol was Ton Kas de gelukkige voor zijn rol in Jongens.

Tot slot werd tijdens het filmgala de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uitgereikt. Deze eer viel te beurt aan Mischa Kamp voor Jongens. De film won al eerder tijdens dit NFF de MoviezoneAward, toegekend door een speciale jongerenjury.

Het 34e Nederlands Film Festival vond plaats van woensdag 24 september t/m vrijdag 3 oktober in Utrecht. Alle Gouden Kalf winnaars zijn te vinden op de website van het Nederlands Film Festival.