Het Nederlands Film Festival op NPO 3

Het Nederlands Film Festival op NPO 3

Geschreven door Pieter Jongsma

Van 23 september tot en met 2 oktober vindt voor de vijfendertigste keer het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. NPO 3 viert dit met dagelijks een winnaar van het Gouden Kalf op televisie en veel aandacht voor het NFF. NPO 3 is dit jaar hét televisiekanaal voor liefhebbers van Nederlandse films.

Van maandag 28 september tot en met donderdag 1 oktober geven Daphne Bunskoek en Tim den Besten in vier specials een inkijk in de wondere wereld van film en televisie.

Van reportages met rode loper-glamour en zenuwachtige Kalf-genomineerden tot portretten van gevierde regisseurs en de beste acteurs. Het VPRO-programma is te zien om 19.55 uur op NPO 3. NPO 3 zendt dit jaar ook het Gala van de Nederlandse Film uit. De uitreiking van de Gouden Kalveren wordt live uitgezonden op vrijdag 2 oktober van 20.25 uur tot 22.05 uur door de VPRO. De presentatie is in handen van Claudia de Breij.

Zaterdag 3 oktober presenteert de NTR de Avond van de Korte film, een marathonuitzending over het genre korte film, gepresenteerd door acteur en Gouden Kalf-winnaar Robert de Hoog. Te zien zijn de negen KORT!-films van maximaal 10 minuten, die vorig jaar tijdens het NFF in première gingen. En van 4 tot en met 9 oktober is dagelijks rond 22.30 uur One Night Stand (NTR, VARA en VPRO) te zien. Zes Nederlandse tv-films van 50 minuten van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers.

Overzicht Gouden Kalf films:

Wo 23 sept Simon VPRO
Do 24 sept Van God Los BNN
Vr 25 sept Wolf (tv-première) NTR
Za 26 sept Hemel op Aarde (tv-première) AVROTROS
Zo 27 sept Borgman (tv-première) NTR
Ma 28 sept Aanmodderfakker AVROTROS
Di 29 sept Alles is familie VARA
Wo 30 sept Lek VARA
Do 1 okt Cop vs Killer AVROTROS
Vr 2 okt Rabat (na het gala) NTR
Za 3 okt Heineken Ontvoering VARA

Films One Night Stand:

4 okt Een goed leven met een gelukkig einde
5 okt Patagonia
6 okt Geen koningen in ons bloed
7 okt Wild Flowers
8 okt De lange nasleep van een korte mededeling
9 okt De Leerling