Sep & Jasmijn strijden vanmiddag om winst, maar schatten eigen kansen laag in
Bron: AVROTROS

Sep & Jasmijn strijden vanmiddag om winst, maar schatten eigen kansen laag in

Geschreven door Daniël Schalk

Het duo Sep & Jasmijn zal Nederland vanmiddag vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Nice, Frankrijk. Met het nummer Holding On To You zal het tweetal proberen om Nederland na 14 jaar een nieuwe overwinning te bezorgen. Nederland won voor het laatst in 2009 met Ralf Mackenbach.

Sep & Jasmijn schatten hun eigen kansen laag in. Vorige week werd het duo door het NOS Jeugdjournaal gevraagd hoe zij denken het te gaan doen in het Franse Nice. “Prima”, reageerde Sep op de vraag. Dat klinkt niet erg overtuigend. “Maar ik denk niet dat we laatste worden”, voegde Sep eraan toe.

Zelf denken ze dat de Spaanse inzending Sandra Valero met haar liedje Loviu er met de winst vandoor gaat. “Het liedje heeft een leuke vibe”, zei Jasmijn in het Jeugdjournaal. Er doen in totaal 16 landen mee. Estland doet voor de allereerste keer mee. Duitsland is na één jaar afwezigheid ook weer van de partij.

De winnaar wordt vanmiddag bepaald door het publiek en de internationale vakjury’s. Het publiek kan al sinds afgelopen vrijdag hun stem uitbrengen. Tot vanmiddag 15:59 uur kan er worden gestemd. Als vanmiddag alle zestien landen hebben opgetreden, gaat de stembus voor ongeveer 15 minuten weer open.

De startvolgorde van de finale:

 1. Spanje
 2. Malta
 3. Oekraïne
 4. Ierland
 5. Verenigd Koninkrijk
 6. Noord-Macedonië
 7. Estland
 8. Armenië
 9. Polen
 10. Georgië
 11. Portugal
 12. Frankrijk
 13. Albanië
 14. Italië
 15. Duitsland
 16. Nederland

Het Junior Songfestival is vanmiddag vanaf 16:00 uur te zien op NPO Zapp. Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook en TikTok!