Vanmiddag op tv: Ayana strijdt om winst in finale Junior Songfestival
Bron: AVROTROS / Chantal Antonides

Vanmiddag op tv: Ayana strijdt om winst in finale Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Ayana zal Nederland vanmiddag vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Parijs, Frankrijk. Met het nummer Mata Sugu Aō Ne strijdt Ayana vanmiddag om de winst. De laatste keer dat Nederland won was in 2009, toen Ralf Mackenbach met zijn lied Click Clack de meeste stemmen kreeg.

De internationale finale van het Junior Songfestival wordt geopend door de Duitse inzending Pauline met Imagine Us en afgesloten door de Portugese inzending Simão Oliveira met O Rapaz. Nederland is het 15de land dat aantreedt, na de Azerbeidzjaanse inzending Sona Azizova en vóór Levi Díaz van Spanje.

Het wordt een spannende finale, want er is geen duidelijke favoriet. De strijd lijkt vanmiddag te gaan tussen Maléna Fox van Armenië, Nikoloz Kajaia van Georgië, Elisabetta Lizza van Italië, Sara James van Polen, Tanya Mezhentseva van Rusland en Enzo van gastland Frankrijk, dat vorig jaar won met Valentina.

Sinds afgelopen vrijdag zijn de stembussen voor het Junior Songfestival geopend. Tot vanmiddag 15:59 uur kan er gestemd worden. Als vanmiddag alle landen hebben opgetreden, gaan de stembussen voor ongeveer 15 minuten weer open. Bij het Junior Songfestival mag je ook op je eigen land stemmen.

De startvolgorde van de finale:

 1. Duitsland
 2. Georgië
 3. Polen
 4. Malta
 5. Italië
 6. Bulgarije
 7. Rusland
 8. Ierland
 9. Armenië
 10. Kazachstan
 11. Albanië
 12. Oekraïne
 13. Frankrijk
 14. Azerbeidzjan
 15. Nederland
 16. Spanje
 17. Servië
 18. Noord-Macedonië
 19. Portugal

Het Junior Eurovisie Songfestival is vanmiddag vanaf 16:00 uur te zien op NPO Zapp. Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons nu ook op TikTok!