Zó kun je stemmen op Sep & Jasmijn voor het Junior Songfestival 2023
Bron: AVROTROS

Zó kun je stemmen op Sep & Jasmijn voor het Junior Songfestival 2023

Geschreven door Redactie

Sinds vrijdagavond is de stembus voor het Junior Eurovisie Songfestival 2023 geopend. Bij het Junior Eurovisie Songfestival mag je ook op je eigen land stemmen, dus onze inzending Sep & Jasmijn heeft je hulp nodig om zondag in Frankrijk te winnen! Wij leggen je uit hoe het stemmen werkt.

De winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival wordt ieder jaar voor 50 procent bepaalt door de kijkers thuis, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury’s van alle deelnemende landen. De kijkers thuis kunnen in twee fases online hun stem uitbrengen en mogen ook op hun eigen land stemmen!

Fase 1

De eerste fase is vrijdag 24 november om 20:00 uur van start gegaan. Er kan gestemd worden tot aan de start van de internationale finale, dat is zondag om 15:59 uur. Om te kunnen stemmen moet je eerst een samenvatting van alle liedjes bekijken. Daarna moet je drie nummers selecteren om op te stemmen.

Fase 2

De tweede fase start aanstaande zondag als de inzendingen van alle landen tijdens de televisie-uitzending hebben opgetreden. Na het laatste optreden gaat de stembus voor ongeveer 15 minuten weer open. Het publiek moet weer drie landen selecteren. Je stem is alleen geldig als je op drie landen stemt.

Alle online stemmen worden omgezet in punten. Elk land heeft 58 punten om te verdelen. Het land dat van het publiek én de vakjury’s samen de meeste punten krijgt, wint het Junior Eurovisie Songfestival 2023.

Stemmen kan via vote.junioreurovision.tv. Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook én praat mee in onze Facebook-groep!