AVROTROS zet Anouk aan de kant
Bron: Wikimedia Commons

AVROTROS zet Anouk aan de kant

Geschreven door Daniël Schalk

Anouk had Nederland in 2024 graag voor de tweede keer willen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, maar daarvoor moest omroep AVROTROS haar huidige selectieprocedure overboord gooien. Anouk wilde dat de procedure zou worden versneld, maar dat zag de selectiecommissie niet zitten.

Anouk zag een deelname zitten met een nummer van haar nieuwe album Deena & Jim, maar de release van het album staat gepland op 3 november 2023 en dat komt te vroeg voor AVROTROS. De Nederlandse selectiecommissie kiest de artiest pas medio december en wil het lied onthullen in maart.

Het album uitstellen voor het komende Songfestival in Zweden was geen optie. “Ik kon niet bij mijn platenmaatschappij aankomen en op het laatste moment zeggen: sorry, het wordt toch pas maart. Dus ging het helaas niet door, maar het was wel een mooi moment geweest”, vertelt Anouk tegen NU.nl.

Anouk deed 10 jaar geleden, in 2013, namens Nederland mee aan het Songfestival. De zangeres werd intern geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen met het nummer Birds. Nadat zij de negende plaats haalde wilde veel grote artiesten naar het Songfestival, zoals Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis.