Dít wordt de winnaar van 2023 volgens het team van Songfestival Update
Bron: EBU

Dít wordt de winnaar van 2023 volgens het team van Songfestival Update

Geschreven door Redactie

Het lijkt zo goed als zeker dat de Zweedse Loreen gaat winnen, of weet de Finse Käärijä haar vanavond te verslaan? Wij vroegen het team van Songfestival Update: wie gaat er volgens jou winnen?

Vica:

“Het gaat heel spannend worden en vooral tussen Finland en Zweden. Ik denk dat Finland dit jaar gaat winnen. Het is een leuk liedje, goede act en we hebben zoiets niet eerder gehoord op het Songfestival. En naar mijn mening is een lied waarbij je je stress kan wegzingen, iets wat veel mensen nodig hebben in deze stressvolle tijden.”

Elsa:

“Ik denk dat Zweden gaat winnen, omdat het nummer én de performance aan alle Songfestival-standaarden voldoen. Daarnaast is het Queen Loreen en hierdoor zijn haar kansen natuurlijk ook vergroot.”

Vera:

“Dit jaar zit het Songfestival vol met favorieten, maar als je een fluorescerende schouderbeschermer draagt met vel roze dansers, doe je voor mij veel goed. Finland is mijn top-kandidaat, met een origineel nummer en vreemde act denk ik dat zij hoog gaan eindigen. Verder ben ik tevreden als België de top 10 haalt, dat hebben ze dit keer zeker wel verdiend.”

Vincent:

“De winnaar voor mij dit jaar is Käärijä van Finland. Ik vind zijn lied en optreden echt fantastisch en het is altijd goed om te zien hoe het publiek hierop reageert. Het zal moeilijk worden om te winnen van Loreen, maar als iemand het dit jaar kan dan is hij het. Verder zijn mijn persoonlijke favorieten Noorwegen en Oostenrijk.”

Marit:

“Ik denk dat the mother of Eurovision Loreen veruit boven iedereen uitstijgt, alleen hoop ik zelf dat Finland er met de prijs ervan door gaat. Ik zie veel video’s van Käärijä voorbijkomen en begin steeds meer fan te worden van hem als persoon. Käärijä for the win!”

Jolien:

“Hoewel het niet mijn favoriet is, denk ik net als de bookmakers en heel veel andere mensen dat Zweden dit jaar gaat winnen. Loreen zet gewoon een sterke performance neer en Tattoo is ook al een hit in Europa. De televote heeft ze al mee en de jury gaf de afgelopen jaren vaak veel punten aan Zweden, dus ik denk dat het dit jaar ook wel het geval zal zijn.”

Daniël:

“Wie ik het écht gun om te winnen is Gustaph. Hij heeft mijn hart gestolen tijdens een interview dat ik met hem had bij Eurovision in Concert. Hij is aardig, grappig, heeft een waanzinnige stem, een geweldig liedje en maakt er een feestje van op het podium. Alleen denk ik niet dat het gaat gebeuren. Wie dan wel? Ik zeg: Finland!”

Niels:

“Mijn favorieten van dit jaar zijn Finland, Zweden, Frankrijk, Israël én Spanje. Bijna een onmogelijke opdracht om daartussen te kiezen, maar als er dan toch één inzending net wat meer bovenuit steekt is dat voor mij toch wel Finland. De energie die hij uitstraalt op het podium en de complete act is net zoals hij zelf zegt: ‘It's crazy, It’s party.’”

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!