(Onnodige) weetjes voor de tweede halve finale van het Songfestival
Bron: EBU

(Onnodige) weetjes voor de tweede halve finale van het Songfestival

Geschreven door Redactie

Dit zijn dé onnodige weetjes over de landen en de kandidaten die morgenavond gaan optreden tijdens de tweede halve finale. Deze weetjes kan jij vanavond vertellen wanneer je met je vrienden of familie de halve finale zit te kijken met een wijntje in de hand. Je gezelschap zal verbaast naar je kijken wanneer jij al deze weetjes kan vertellen. Palm ze maar in, thanks us later!

Denemarken: Reiley - Breaking My Heart

Wist je dat… het hart van een vrouw sneller klopt dat van een man? Ons hart klopt absoluut snel voor die van Reiley!

Armenië: Brunette - Future Lover

Wist je dat.. bruin haar op zwart na de meest voorkomende menselijke haarkleur is?

Roemenië: Theodor Andrei - D.G.T. (off and on)

Wist je dat.. Roemenië groter is dan Nederland, België, Zwitserland én Oostenrijk? Dat wordt 4 keer zoveel 12 punten krijgen morgenavond.

Estland: Alika - Bridges

Wist je dat… Estland zo plat is als een pannenkoek? De hoogste top is maar 318 meter hoog.

België: Gustaph - Because Of You

Wist je dat… Stef Caers ook docent is voor o.a. de opleidingen Jazz, Pop en Rock? Wij willen ook wel zo’n leuke docent hebben!

Cyprus: Andrew Lambrou - Break A Broken Heart

Wist je dat… je hart een tankwagen bloed volpompt per dag? Het hart pompt in één minuut al het bloed door het lichaam. Dit is zo’n zes liter. Dit betekent dat het hart in één dag tussen de 6.000 en 7.000 liter bloed rondpompt.

IJsland: Diljá - Power

Wist je dat.. Dilja in 2023 verhuisde naar Kopenhagen om kinesitherapie te studeren? Wij zien een samenwerking met de deense Reiley wel zitten. 

Griekenland: Victor Vernicos - What They Say

Wist je dat… Victor Vernicos ook gedeeltelijk Deens is? Dan maken we er een trio zanggroepje ervan samen met Dilja en Reiley. 

Polen: Blanka - Solo

Wist je dat… In Polen de eerste verdieping wordt beschouwd als nul? Dus om naar de tweede te gaan verdieping in de lift, moet je de “1” knop gebruiken. 

Slovenië: Joker Out - Carpe Diem
Wist je dat… Slovenië het enige land is met LOVE in de naam?  

Georgië: Iru Khechanovi - Echo

Wist je dat… Iru in 2011 al meedeed aan het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer Candy? Zij wonnen toen ook de finale. Zou het dit jaar opnieuw de winst zijn?

San Marino: Piqued Jacks - Like An Animal

Wist je dat…. San Marino de oudste grondwet ter wereld heeft die nog steeds van kracht is? De wet is er sinds 1600.

Oostenrijk: Teya & Salena - Who The Hell Is Edgar

Wist je dat… wij een artikel hebben geschreven waar we uitleggen wie Edgar is? Check het hier!

Albanië: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Wist je dat… als een Albanees met zijn hoofd knikt, bedoelt hij “nee”, en als hij zijn hoofd schudt, bedoelt hij “ja”? Wij schudden nee hoe goed wij Albina vinden. 

Litouwen: Monika Linkytė - Stay

Wist je dat… Monika al 3 keer eerder heeft geprobeerd om mee te doen aan het (Junior) Songfestival door nationale voorrondes? 4 keer is scheepsrecht, toch?

Australië: Voyager - Promise

Wist je dat… Voyager ook een onbemande ruimtesonde is die op 5 september 1977 de lucht in is gegaan? Op dit moment zweeft deze versie ook nog in de ruimte. Bijna alles wat wij weten van de planeten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus is ontdekt door middel van de Voyagers.

En wist je ook dat je onze pagina songfestivalupdate.nl in de gaten kan voor het laatste nieuws? En wist je dat je ons ook kon volgen op FacebookTwitterInstagram en TikTok?