Halve finale Songfestival met Waylon trekt 2,6 miljoen kijkers

Halve finale Songfestival met Waylon trekt 2,6 miljoen kijkers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2018 trok donderdagavond 2.643.000 kijkers. Het marktaandeel komt uit op 44,8 procent marktaandeel. De halve finale, waarin Waylon een finaleplaats wist te bemachtigen, is daarmee het best bekeken programma van donderdag.

Waylon wist zich donderdag tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2018, dat dit jaar plaatsvindt in de Portugese hoofdstad Lissabon, te plaatsen voor de finale van aanstaande zaterdag. De zanger vertegenwoordigt Nederland met het countrynummer Outlaw In ‘Em.

AVROTROS kwam voorafgaand aan de tweede halve finale met ‘Op weg naar het Songfestival’, waarin onder andere Carlo Boszhard, Maan, Albert Verlinde en Sander Lantinga vooruitblikte op de tweede halve finale. ‘Op weg naar het Songfestival’ trok 1.342.000 kijkers, goed voor 24,4 procent marktaandeel.

Tijdens de tweede halve finale hebben ook Servië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Zweden, Australië, Noorwegen, Denemarken en Slovenië zich geplaatst voor de grote finale van aanstaande zaterdag. Roemenië, San-Marino, Rusland, Georgië, Polen, Malta, Letland en Montenegro wisten zich dinsdag niet te plaatsen.

Foto: William Rutten