Douwe Bob in eerste halve finale Songfestival

Douwe Bob in eerste halve finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Douwe Bob, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016 in Zweden, staat in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei 2016 in Stockholm. Maandag is door een loting bepaald dat Douwe Bob in de eerste helft van de eerste halve finale staat.

Naast Nederland staan ook Kroatië, Finland, Moldavië, Armenië, Griekenland, Hongarije, Rusland en San Marino in de eerste helft van de eerste halve finale. Azerbeidzjan, Cyprus, Malta, Bosnië & Herzegovina, Estland, Tsjechië, Montenegro, IJsland en Oostenrijk staan in de tweede helft.

Op donderdag 12 mei zijn Letland, Wit-Rusland, Ierland, Zwitserland, Macedonië, Australië, Litouwen, Polen, Israël en Servië aan de beurt in de eerste helft van de tweede halve finale en Albanië, Bulgarije, Denemarken, Georgië, Roemenië, Slovenië, Noorwegen, Oekraïne en België staan in de tweede helft.

Zweden, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk staan automatisch in de finale. Deze landen zullen ook een keer optreden in de halve finale. Zweden, Spanje en Frankrijk staan in de eerste halve finale en Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Italië staan in de tweede halve finale.