Zorgen om Mia & Dion na vals optreden op Spaanse pre-party

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2023 en de Nederlandse inzending Mia & Dion.

Ik hoop dat het gezegde ‘een slechte generale is een goede uitvoering’ klopt, want anders zijn we het komende Songfestival terug op het niveau van Joan Franka. Diezelfde Joan zei deze week in de RTL4-show Better Than Ever dat ze het zwaar had tijdens het Songfestival. Nou Joan, wij hadden het ook zwaar. En dat kunnen we het bij Mia & Dion dus weer krijgen. Afgelopen weekend traden ze op tijdens een pre-party in het Spaanse Madrid en dat verliep allesbehalve vlekkeloos. Ik maak mij écht zorgen, want als ze het niveau in vier weken tijd niet weten op te krikken gaan zij het net zo zwaar krijgen als Joan.

Maar we moeten Mia & Dion nu niet gelijk afschrijven. Zo zei Joan over háár optreden in Bakoe: “Er zijn heel veel dingen aan vooraf gegaan, waardoor dat optreden niet ging zoals het misschien normaal zou gaan.” Dat gold wellicht ook voor Mia & Dion. Het was de allereerste keer dat zij Burning Daylight live zongen, dat zorgt natuurlijk voor een gigantische druk. Hetzelfde overkwam ook de Britse inzending Mae Muller. In Barcelona kon zij I Wrote A Song ook niet zuiver zingen, maar in Madrid ging het al veel beter. Er is dus werk aan de winkel voor Mia & Dion, maar Vincent, laten we hoop houden!

Daniël

Met plaatsvervangende schaamte heb ik het optreden van Mia & Dion ook voorbij zien komen. De eerste keer live en dan zó afgaan. Wel had ik gelijk het vermoeden dat er iets met de techniek niet in orde was. Later bevestigde AVROTROS dit ook. Laten we maar hopen dat dit geen smoesje is, want anders is de finale van het Songfestival echt heel ver weg. Je staat bij de meeste mensen nu al meteen 1-0 achter. Je begint je nog sterker af te vragen hoe deze twee gekozen zijn…

Aanstaande zaterdag is de herkansing voor het Nederlandse duo. Dan in Amsterdam tijdens de Nederlandse pre-party Eurovision in Concert. We hopen maar dat het voor het thuispubliek beter gaat. Of komt dan de smoes dat ze nóg zenuwachtiger waren? Of dat Mia zich niet goed voelt omdat ze liever op Amerikaanse bodem staat. Ik mag toch wel hopen dat de techniek het dan wel goed doet, anders zou ik het heel zonde vinden van mijn geld.  Aangezien wij er zaterdag natuurlijk ook bij zijn, om ook de rest van de inzendingen kritisch te beoordelen.

Vincent

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!