‘Doven kregen mee dat K3 Zoekt K3-meisje Nora vals zong’

‘Doven kregen mee dat K3 Zoekt K3-meisje Nora vals zong’

Geschreven door Daniël Schalk

Ook doven mensen wisten vorige week vrijdag dat de moslimse Nora vals zong tijdens haar optreden in de halve finale van K3 Zoekt K3, de zoektocht naar de opvolgster van Josje, Kristel en Karen. Tijdens haar optreden was in de teletekst-ondertiteling de tekst ‘VALS GEZANG’ te lezen.

Tijdens de halve finale moest Nora het nummer Airlines zingen. “Nora is extreem vals aan het zingen” en “Sorry Nora, maar je zingt vals..” waren de reacties van kijkers op Social Media. Het Nieuwsblad meldt nu dat de doven dit dus ook meekregen door de teletekst-ondertiteling.

De Vlaamse tv-zender VTM, die K3 Zoekt K3 in België uitzendt, liet aan de Belgische krant weten dat de doven dit ook moesten weten. “De ondertiteling is voor doven en slechthorenden die het enkel moeten doen met de ondertitels. De situatie moet dus beknopt beschreven worden zoals die is.”

Volgens VTM was daarom de ondertiteling ‘VALS GEZANG’ nodig, zodat doven ook konden weten hoe Nora tijdens haar optreden klonk. “Als iedereen hoort dat het niet echt op de toon is, zou het raar zijn om dit niet mee te geven”, aldus de Vlaamse televisiezender tegenover de krant.

Nora moest tijdens de halve finale de zoektocht naar de nieuwe samenstelling van K3 verlaten. Ook de Nederlandse Demi moest vorige week vrijdag naar huis. Klaasje, Jindra, Lisa, Lauren, Hanne en Marthe staan aankomende vrijdag, 6 november, in de grote finale van K3 Zoekt K3 op SBS6 en VTM.