EBU in gesprek met Israël: terugtrekking niet zeker
Bron: EBU

EBU in gesprek met Israël: terugtrekking niet zeker

Geschreven door Daniël Schalk

Het staat nog niet vast dat Israël dit jaar niet meedoet aan het Eurovisie Songfestival in Turijn, Italië. Dinsdag kondigde de Israëlische omroep KAN aan zich terug te trekken, omdat hun veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Songfestival-organisator EBU is met omroep KAN in gesprek over hun deelname.

Door een staking op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken kan de Israëlische delegatie momenteel niet naar Turijn afreizen. “We zijn op de hoogte van de verklaring van KAN en zijn momenteel met hen in gesprek over hun deelname tijdens het Songfestival van dit jaar”, aldus de EBU.

De EBU kan verder niks zeggen over de gesprekken, maar de terugtrekking van Israël is dus nog niet zeker. De Israëlische inzending Michael Ben David dreigde zich eerder zelf al terug te trekken. Lokale media schreven eind februari dat Michael ontevreden zou zijn over het ‘professionele gedrag’ van zijn team.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!