RTL past Oh Oh Daar Gaan We Weer aan

RTL past Oh Oh Daar Gaan We Weer aan

Geschreven door Daniël Schalk

RTL heeft het RTL5-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer aangepast na kritiek van STIVA. De stichting vindt dat Oh Oh Daar Gaan We Weer aanzet tot alcoholmisbruik en eiste daarom dat RTL zou stoppen met het televisieprogramma. RTL besloot met STIVA in gesprek te gaan.

“RTL heeft dinsdagmiddag 15 november een constructief gesprek gehad met STIVA over de eerste aflevering van Oh Oh Daar Gaan We Wee’. Ook bij dit soort programma’s nemen wij onze maatschappelijke rol serieus”, laat een woordvoerder van RTL woensdag weten.

RTL heeft de overige afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer kritisch beoordeeld. “Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter bewaard.”

STIVA-directeur Peter de Wolf is blij. “Het is belangrijk dat RTL haar verantwoordelijkheid heeft genomen door beelden van alcoholmisbruik uit de nog uit te zenden afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer te verwijderen. Coma zuipen is niet normaal en zeker niet 'cool'”, zegt hij.

Bekijk Oh Oh Daar Gaan We Weer op TVblik.nl/oh-oh-daar-gaan-we-weer