S10 ontmoet concurrentie in Amsterdam tijdens pre-party
Bron: AVROTROS / Marie Wynants

S10 ontmoet concurrentie in Amsterdam tijdens pre-party

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse inzending S10 verwelkomt vandaag in Amsterdam een deel van haar concurrenten tijdens de pre-party Eurovision in Concert. 28 van de 40 inzendingen van het Eurovisie Songfestival 2022 zijn in Amsterdam om vanavond op te treden tijdens Eurovision in Concert in concertzaal AFAS Live.

Voor S10 wordt het haar eerste pre-party. Een aantal van haar concurrenten zijn bezig met een tour door Europa langs verschillende pre-parties. Vorige week zondag was in het Verenigd Koninkrijk de London Eurovision Party en afgelopen week vond in Tel Aviv de vierdaagse pre-party Israel Calling plaats.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat Eurovision in Concert kan plaatsvinden. Door de coronapandemie kon het evenement in 2020 en 2021 niet doorgaan. Ook Loreen, Marga Bult, Getty Kaspers, Linda Wagenmakers en Maggie MacNeal zullen optreden. Edsilia Rombley en Cornald Maas presenteren de show.

Songfestival Update is aanwezig bij Eurovision in Concert en de persmiddag. Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok voor ons verslag!