Sheldon Riley - Australië
Bron: EBU

Sheldon Riley - Australië

Biografie

Sheldon Riley wordt geboren op 14 maart 1999 in Gold Coast, een stad in Australië. In 2016 doet Sheldon, die voluit Sheldon Riley Hernandez heet, mee aan de Australische versie van de talentenjacht X Factor. Hij begint aan de talentenjacht als solo-artiest. In de bootcamp-ronde valt hij af, maar Sheldon keert met drie andere jongens terug in de competitie als boyband. In de eerste liveshow vallen zij af.

In 2018 doet Sheldon solo mee aan de Australische The Voice. Hij schopt het tot de finale, waarin hij als derde eindigt. Na zijn deelname aan The Voice brengt Sheldon zijn debuutsingle Fire uit. Twee jaar later, in 2020, doet Sheldon mee aan America’s Got Talent. In de kwartfinale valt hij af. Na America’s Got Talent slaat hij de handen ineen met de Australische producer Sam Sakr voor de single More Than I.

Selectie

Van 26 augustus 2021 tot 26 september 2021 kunnen tekstschrijvers een nummer insturen naar de Australische publieke televisiezender SBS. Er worden tien nummers geselecteerd voor de Australische voorronde Australia Decides. In overleg met de tekstschrijvers selecteert SBS tien artiesten.

Via TikTok wordt er een wildcard verloot. Deze gaat naar Erica Padilla. Op zaterdag 26 februari 2022 brengen de elf artiesten hun nummers ten gehore in Australia Decides. Een vijfkoppige jury en het publiek bepalen beide voor 50 procent de winnaar. Sheldon Riley krijgt de meeste punten en mag naar Turijn.

Nummer

Sheldon Riley vertegenwoordigt Australië met het nummer Not The Same.

Optreden