AVROTROS wil boycot van Rusland op Songfestival
Bron: AVROTROS / Thijs Jansen

AVROTROS wil boycot van Rusland op Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

AVROTROS heeft zich toch uitgesproken over de deelname van Rusland aan het Eurovisie Songfestival. Gisteren wilde de omroep zich niet mengen in de discussie, maar vandaag roept AVROTROS-directeur Eric van Stade de European Broadcasting Union (EBU) op om Rusland te boycotten.

De algemeen directeur van AVROTROS roept de EBU op Rusland te schorsen. “Persoonlijk en ook als directeur van AVROTROS wil ik niet langer zwijgen. Dit is de tijd dat Europa zich moeten verenigen en laten zien waar we voor staan. Ruslands militaire acties gaan allang niet meer over politiek; dit gaat om een grove schending van universele waarden als soevereiniteit en mensenrechten”, aldus Van Stade.

Van Stade vraagt in zijn statement aan andere landen om zich ook uit te spreken. De Zweedse omroep SVT deed dat gisteren al. Songfestival-organisator EBU wil Rusland niet uitsluiten nadat zij Oekraïne hebben aangevallen, omdat het Eurovisie Songfestival ‘een niet-politiek cultureel evenement’ is.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!