Citi Zēni - Letland
Bron: EBU

Citi Zēni - Letland

Biografie

De muziekgroep Citi Zēni bestaat uit zanger Jānis Pētersons, saxofonist Dagnis Roziņš, toetsenist Reinis Višķeris, gitarist Krišjānis Ozols, bassist Roberts Memmēns en drummer Toms Kagainis. De band is opgericht in maart 2020. In 2021 brengen zij hun volledig Letstalige debuutalbum Suņi iziet ielās uit.

Selectie

Op 7 oktober 2021 opent de Letse omroep LTV de aanmeldingen voor hun nationale voorronde Supernova. Een jury selecteert zestien acts. Tussen 10 en 14 januari 2022 wordt er online een verkiezing gehouden om een zeventiende deelnemer voor Supernova te kiezen. Op zaterdag 5 februari 2022 vindt de halve finale van Supernova plaats, waarin de zeventien acts het tegen elkaar opnemen. Tien acts plaatsen zich voor de finale. Vanwege een technische storing krijgt Miks Dukurs een wildcard.

Op zaterdag 12 februari 2022 nemen de elf finalisten het tegen elkaar op. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door de kijkers en voor 50 procent door een vakjury, waarvan de leden pas na de finale van het Eurovisie Songfestival 2022 bekend worden gemaakt. Citi Zēni wordt uitgeroepen tot winnaar van Supernova en mag Letland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Turijn, Italië.

Nummer

Citi Zēni vertegenwoordigt Letland met het nummer Eat Your Salad. Het nummer is een grote hit op TikTok.

Optreden