Chanel - Spanje
Bron: EBU

Chanel - Spanje

Biografie

Chanel wordt geboren in 1992 in Havana, de hoofdstad van Cuba. Op driejarige leeftijd verhuist Chanel, die voluit Chanel Terrero heet, naar de gemeente Olesa de Montserrat in de Spaanse provincie Barcelona. Op jonge leeftijd is Chanel al bezig met dansen. Op 16-jarige leeftijd kiest Chanel voor een carrière als musicalster en speelt ze in onder anderen Mamma Mia en Flashdance.

In 2011 maakt Chanel haar televisiedebuut met een rol in de romantische avonturenserie Águila Roja. Daarna speelt ze in verschillende series, zoals Gym Tony, Perdóname, El Continental en Paradise.

Selectie

De Spaanse publieke omroep RTVE brengt in 2022 het muziekfestival van Benidorm terug, dat tussen 1959 en 2006 werd georganiseerd. Met de nationale voorronde Benidorm Fest kiest RTVE hun inzending voor het Eurovisie Songfestival in Turijn, Italië. Op zaterdag 29 januari 2022 is de finale. Chanel krijgt de meeste stemmen en mag daarom namens Spanje meedoen aan het Songfestival in Turijn.

Nummer

Chanel vertegenwoordigt Spanje met het nummer SloMo. Het Spaanstalige SloMo is geschreven door Arjen Thonen, Keith HarrisIbere ​​Fortes, Leroy Sánchez en Maggie Szabo. Het lied, dat gaat over je comfortabel voelen met je eigen lichaam, was eigenlijk geschreven voor Jennifer Lopez, maar zij reageerde niet.

Optreden