Muziek Releases: ABBA, Waylon, Little Big & Ester Peony
Bron: EBU

Muziek Releases: ABBA, Waylon, Little Big & Ester Peony

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Twee keer per maand maakt Songfestival Update een selectie van de opvallendste muziek releases.

ABBA - I Still Have Faith In You

ABBA is na 39 jaar éindelijk terug! Op vrijdag 5 november verschijnt het nieuwe album Voyage. Op de plaat staan tien nieuwe nummers, waaronder een kerstliedje. Donderdag werden de eerste twee liedjes gereleased, Don’t Shut Me Down en I Still Have Faith In You. Er komt ook een concertreeks met hologrammen.

Little Big, Oliver Tree & Tommy Cash - Turn It Up

Little Big heeft alwéér een nieuw nummer. Vier weken na de lancering van Moustache met Songfestival-winnares Netta, is daar nu Turn It Up. Voor het nummer sloeg de Russische inzending van 2020 de handen ineen met de Amerikaanse zanger en producer Oliver Tree en de Estse rapper Tommy Cash.

Ester Peony - Dernière Danse

In 2019 lukte het Ester Peony met haar nummer On A Sunday niet om namens Roemenië de finale te halen. Daarna bracht zij slechts twee nieuwe liedjes uit. Nu is daar haar derde nummer sinds het Eurovisie Songfestival, genaamd Dernière Danse. Ester werkte voor haar nieuwste single samen met Scott Rill.

Finalisten Junior Songfestival - Let’s Sing Together

De finalisten van het Junior Songfestival 2021 hebben een gezamenlijk nummer uitgebracht. Het lied Let’s Sing Together gaat over hun gemeenschappelijke liefde voor zingen. Op zaterdag 25 september strijden solisten Ayana en Priscilla, de meidengroep MELODY en de groep SH!NE tegen elkaar in de nationale finale.

Waylon - Het Leven Is Te Kort

Waylon gaat helemaal op de Nederlandse tour. Zijn gloednieuwe single Het Leven Is Te Kort is een voorproefje van zijn compleet Nederlandstalige album, dat later volgt. “Ik ben opnieuw gefascineerd geraakt door het mooie, chique Nederlands. Onze taal is zoveel rijker dan ik dacht”, schrijft hij op Instagram.