Sky Radio pakt uit met Eurovisie Songfestival

Sky Radio pakt uit met Eurovisie Songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers

Radiozender Sky Radio pakt uit rondom het Eurovisie Songfestival. Aanstaande zaterdagavond, 12 mei, kunnen de luisteraars twee uur lang Songfestival nummers luisteren. Van 19.00 uur tot 21.00 uur komen de allergrootste Songfestival nummers voorbij in de Songfestival Pre Party.

Daarna kan de kijker de televisie weer aanzetten. Om 21.00 uur is de finale van het grootste muziekevenement van het jaar te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Sky Radio zal onder andere de hit van Loreen gaan draaien. Het nummer, Euphoria, is inmiddels niet meer weg te denken van de radio. Ook Slow Down van Douwe Bob zal voorbij gaan komen. Ook ABBA's hit Waterloo mag niet ontbreken. Na het Songfestival ging het hard met de carrière van ABBA. Onlangs werd bekend dat de band weer nieuwe nummers zal uitbrengen, later dit jaar.

De Heroes van Måns  Zelmerlöw komt ook zeker voorbij. Het Songfestival nummer van Waylon, Outlaw In 'Em, wordt ook zeker gedraaid. De Nederlandse zanger zal donderdag op gaan treden in de tweede halve finale. Dan zal duidelijk worden of het goed genoeg is voor de grote finale van zaterdagavond.

Ook het andere Songfestival nummer van Waylon zal gedraaid worden. Samen met Ilse DeLange zong Waylon het nummer Calm After The Storm. Dit nummer werd toen twee, achter Oostenrijk. Maar daarna ging het hard met de carriere van The Common Linnets. Vooral in Duitsland is de band, waar Waylon geen onderdeel meer van is, enorm populair.

Sky Radio zendt de Songfestival nummers uit op 12 mei tussen 19.00 uur tot 21.00 uur.

Foto: Sky Radio