Achter het lied - Voilà: hier sta ik
Bron: EBU

Achter het lied - Voilà: hier sta ik

Geschreven door Vera Verkooijen

Gedurende de Songfestival-week neemt Vera de favorieten onder de loep. Waar gaan hun liedjes over? Elke dag bespreekt zij één nummer, vandaag Voilà van Barbara Pravi (Frankrijk).

De grote vijf van Eurovisie - Spanje, Duistland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk – doen het dit jaar goed, met maar liefst twee kandidaten die worden aangewezen als mogelijke winnaars bij de bookmakers. Zodra het nummer van Frankrijk gepresenteerd werd, werd zij bovenaan geplaatst. Het nummer Voilà is ontroerend, emotioneel en fantastisch goed gezongen. Dit is waarmee Barbara Pravi zich als zanger voorstelt aan de wereld. 

Barbara schrijft altijd nummers die inspiratie halen uit haar eigen leven en bij het nummer Voilà is dat niet anders. Het nummer vertelt het verhaal van een vrouw die eindelijk haar stem vindt, na een leven vol onzekerheid en onzichtbaarheid. Ze stapt uit haar schaduwen en roept: Voilà, hier sta ik! 

Barbara geeft aan dat zij zich ook lang zo gevoelt heeft, mede ook door een ongezonde relatie. Nadat ze een lange tijd allen voor haar eigen kring muziek heeft gemaakt, is dit voor Barbara een manier om zichzelf te introduceren aan de buitenwereld. Ze roept in het nummer op om naar haar te kijken, om haar te zien en om naar haar te luisteren.

En luisteren dat zullen we.

Heb jij een andere betekenis gevonden aan Voilà? Laat het ons weten en praat mee in onze facebookgroep!