Q-dj’s Mattie & Wietze willen Oranjegevoel in Nederlandse straten laten leven met WK lied

Q-dj’s Mattie & Wietze willen Oranjegevoel in Nederlandse straten laten leven met WK lied

Geschreven door Pieter Jongsma

Met nog precies een maand te gaan tot de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal, hebben Q-music dj's Mattie & Wietze besloten een WK lied op te nemen, genaamd 'Kop Die Bal In De Goal (Het WK is in onze straat)'.

Onderzoek onder Q-luisteraars wees uit dat minder dan de helft de moeite neemt hun straat te versieren tijdens het komende WK. Deze uitslag verraste de dj's en was voor hen aanleiding tot het opnemen van een WK lied, met als achterliggende gedachte om het fenomeen 'Oranje straten' nieuw leven in te blazen. 

Mattie & Wietze: "Brazilië ligt zó ver weg, er zijn maar een paar geluksvogels die daar de sfeer kunnen proeven. Wij willen mensen aansporen om er juist hier in Nederland, in hun eigen straat, een gigantisch feest van te maken. We kwamen er door een onderzoek onder Q-luisteraars achter dat mensen de charme niet meer zien van hele straten versieren en samen met je buren het oranjegevoel vieren. Daarom gaan wij het nostalgische versieren van je straat weer op de kaart zetten en moedigen wij dit aan met een WK lied. Dat is dan ook de boodschap van het nummer."

Aan het WK lied werkten cabaretiers Edo en Jasper mee. Zij zijn elke donderdagochtend te horen tijdens de Q-musical op Q-music.

Luister hier naar het WK lied op YouTube.

Een deel van het nummer is hier te downloaden. Het complete nummer is vanaf 21 mei te downloaden.

Van het WK lied wordt ook een single uitgebracht. Vanaf 26 mei zullen Mattie & Wietze een week lang door het land toeren om de singles uit te delen in diverse straten in Nederland. Luister voor alle informatie over de toer naar Mattie & Wietze, elke dag tussen 6 - 9 uur, of kijk op Q-music.nl.