Achter Het Lied - Llámame: Een Spaans Hart
Bron: EBU

Achter Het Lied - Llámame: Een Spaans Hart

Geschreven door Vera Verkooijen

In Achter het lied duiken we elke dinsdag en zaterdag in de lyrics van inzendingen van het songfestival. Vandaag is de beurt aan het nummer Llámame van de inzending van Roemenië: WRS. 

Met het up-tempo Llámame neemt WRS zijn passie voor Spanje mee het podium op. Zijn nummer reflecteert het gevoel dat hij van Spanje krijgt: strand, zon en een cocktail. Zelfs voordat hij nog iets op papier heeft gezet komen de lyrics van zijn nummers tot hem in het Spaans. Een grote liefde dus voor het land, maar in de muziek neemt hij ook andere zonnige landen mee en die zon is zeker te horen. 

Het nummer spreekt van een verboden liefde, die te groots is om tegen te houden. Een kracht die boven alles uitkomt en belangrijker is dan de negatieve geluiden. Samen met de beats en muziek, doet het denken aan een zomerliefde waar eigenlijk niemand over mag weten, en die juist daarom zo goed is. 

Llámame is dus het lied dat Roemenië dit jaar heeft ingezonden om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival in Turijn. Llámame is ook het lied dat Spanje in 1962 vertegenwoordigde in Luxemburg. Maar naast dezelfde naam hebben de nummers weinig gemeen, en laten voor Roemenië dit jaar ook hopen dat dat voor de puntentelling geldt. De Spaanse naamgenoot kreeg namelijk nul punten.