Hangt er liefde in de lucht tussen TIX en Efendi?
Bron: EBU

Hangt er liefde in de lucht tussen TIX en Efendi?

Geschreven door Daniël Schalk

De Noorse inzending TIX lijkt een oogje te hebben op zijn concurrent Efendi van Azerbeidzjan. De 28-jarige TIX heeft op Instagram een serenade gebracht aan de 30-jarige Efendi, die met het nummer Mata Hari dit jaar haar vaderland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam Ahoy.

Twee dagen geleden plaatste TIX, die eigenlijk Andreas Haukeland heet, op Instagram een video waarin hij het lied Jaja Ding Dong uit de Songfestival-film The Story of Fire Saga van Netflix zingt voor ‘Azerbeidzjan’. In de tekst schrijft hij: “Tag iemand die dit moet zien. (Hint: haar naam start met een E).”

Een reactie van Efendi kon niet uitblijven. Gisteren plaatste zij een video, waarin zij het ‘haar beurt’ noemt om een serenade te brengen. Efendi zingt een remake van Spirit In The Sky, het nummer waarmee KEiiNO in 2019 Noorwegen vertegenwoordigde. Ze eindigt met ‘See you in Ahoy’ en een knipoog.

Efendi werd woensdag tijdens de persconferentie na haar tweede repetitie gevraagd naar de love story met TIX. “Ik heb hem nog nooit in real life gezien. Laten we zien wat er gebeurt als we elkaar hebben ontmoet”, zei de zangeres op de vraag van een journalist of ze gevleid is door de Noorse kandidaat.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram én wordt lid van onze Facebook-groep om mee te praten!