Brand in vliegtuig met Herman den Blijker en Martijn Krabbé

Brand in vliegtuig met Herman den Blijker en Martijn Krabbé

Geschreven door Daniël Schalk

Herman den Blijker en Martijn Krabbé waren met het vliegtuig onderweg naar de Thaise hoofdstad Bangkok toen vlak voor de landing de cameratas van hun crew vlam vatte. “Onze cameraman had een drone mee, zodat we voor opnamen in de jungle van Cambodja, waarvoor we moesten overstappen in Bangkok, beelden vanuit de lucht konden maken”, laat Krabbé weten.

“Maar de accu bleek kapot en raakte oververhit”, vervolgt hij. Het personeel van de KLM wist de brand te blussen. “We zijn blij dat het pas gebeurde terwijl we aan de grond stonden. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets ontstaat als je kilometers hoog in de lucht hangt? Stel je voor hoe erg dat mis had kunnen gaan…”, aldus de presentator.

De KLM is een onderzoek gestart naar het incident met de drone van de RTL4-crew. De cameraman kon niet verder reizen met Herman en Martijn, die onderweg naar Bangkok waren voor opnames van hun RTL4-programma Herman & Martijn Op De Proef Gesteld. De cameraman moest tekst en uitleg geven over de oververhitte accu.

Bekijk Herman & Martijn; Op De Proef Gesteld op TVblik.nl/herman-en-martijn-op-de-proef-gesteld