Correspondent Duitsland: ‘Typisch geval van stilte voor de storm’
Bron: NDR

Correspondent Duitsland: ‘Typisch geval van stilte voor de storm’

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-correspondent Sebastiaan volgt Jendrik Sigwart in aanloop naar het Songfestival.

De spanning stijgt met de minuut. Nog maar een paar weken en dan is het eindelijk zover: het Eurovisie Songfestival. Het grootste muziekfestijn van het jaar staat bijna op punt van beginnen. In het gastland, Nederland, is iedereen er volop mee bezig. Dat is natuurlijk ook logisch, maar ook als het niet in Nederland was, dan nog waren er mensen mee bezig. 

Hier in Duitsland valt mij dat vies tegen. Ik snap werkelijk niet waarom er zo weinig interesse in het muziekevenement is. De aandacht voor Jendrik lijkt wel te zijn verdampt. Bijna niemand hoor je meer over de Duitse zanger. Hij is dit jaar de vertegenwoordiger van Duitsland. Als land zou je toch blij moeten zijn? 

Gelukkig laat Jendrik zich er niet onder krijgen. Hij blijft maar bezig om zichzelf (digitaal) op de kaart te zetten. Op zijn Instagram laat de zanger meerdere malen van zich horen. Zo schreef ik in de vorige column al dat hij gesprekken voert met zijn volgers. Hij sprak onder andere over ‘I Don’t Feel Hate’. Zijn boodschap wordt langzaam maar zeker steeds groter. 

Is er misschien sprake van stilte voor de storm? Zou het kunnen zijn dat in de week van het Songfestival de ‘koorts’ gaat stijgen? Het is toch voor een artiest heel fijn als je een grote groep mensen achter je hebt staan? Dan moet je als artiest wel een goed nummer hebben natuurlijk. Laten we niet vergeten dat Duitsland het de laatste jaren behoorlijk matig deed. 

Nu heb ik echt een soort voorgevoel. Jendrik staat op het punt om Europa te veroveren. Zijn boodschap is helder en helemaal van deze tijd. Een beetje gezelligheid in een donkere periode. De zomer komt er langzaamaan en langzaam mag de zon wel weer écht gaan schijnen. Hier kan Jendrik toch mooi op in spelen. 

Morgen, Hemelvaart 13 mei 2021, is de dag van de eerste repetities. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dat gaat. Kan Jendrik live op het podium net zoveel bereiken als in zijn videoclip. Hoe klinkt hij live op het podium? Misschien gaat de groei voor Duitsland dan wel toenemen. Neem nu een voorbeeld aan Oekraïne. Dat land schoot ook omhoog na de repetities. 

Ik duim zo hard voor Jendrik. Hij gaat het gewoon heel goed doen. Mijn voorgevoel laat mij meestal niet in de steek. Meestal komt mijn voorgevoel wel aardig uit. Want reken maar dat Jendrik iedereen gaat verrassen. Het is echt een stilte voor de storm. Straks praat iedereen over Jendrik en over zijn vrolijke nummer met goede boodschap. 

De sympathie groet in ieder geval met de dag. Straks denkt heel Duitsland aan Jendrik. Straks denkt Duitsland aan het Eurovisie Songfestival 2022 in Duitsland. Met de winst van Jendrik zou hij het muziekevenement naar Duitsland halen. Mocht hem dat lukken dan verandert Jendrik in een soort superheld. 

Voor mij is Jendrik al een superheld. Hij heeft mij al volledig ingepakt en mij al fan gemaakt. Stiekem wil ik de klok een paar weken vooruitzetten. Want heel Europa moet straks volledig losgaan op I Don’t Feel Hate. Kortom echt een mooi voorbeeld van stilte voor de storm.