Eigen merchandise voor Destiny en presentatoren repeteren in Ahoy
Bron: EBU / Albert Camilleri

Eigen merchandise voor Destiny en presentatoren repeteren in Ahoy

Geschreven door Marit Bosman

Alle betrokkenen van het Songfestival zijn zich druk aan het voorbereiden voor Rotterdam. Wij struinen iedere donderdag de socials af en volgen de crew en artiesten in hun voorbereiding.

De vier presentatoren Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley mochten afgelopen maandag de eerste stappen zetten op het podium. De eerste repetities zijn al begonnen. 

Destiny van Malta heeft haar allereerste merchandise ontvangen. De merchandise zijn hoodies waarop staat ‘Excuse my French’. Dit is een van de zinnen uit haar nummer 'Je Me Casse'. De 18-jarige zangeres doet op haar eigen Instagram een winactie. Ze geeft 1 hoodie per land weg die dit jaar meedoen aan het songfestival.

De Letse zangeres Samanta Tīna is druk bezig aan het repeteren voor het songfestival. Samen met haar drie achtergrondzangeressen is ze zich aan het voorbereiden op het nummer 'The Moon Is Rising'. Op haar eigen Instagram laat de zangeres al een sneak peek horen. 

Daði Freyr uit IJsland heeft opnieuw een app uitgebracht. Dit keer is het een karaoke-app waar je kan meezingen met Daði zijn muziek. “We zijn allemaal een beetje Gagnamagnið" zet hij onder de foto dat een referentie is naar zijn eigen band. 

Aankomende vrijdag 7 mei brengt Albina uit Kroatië een remix van haar inzending 'Tick-Tock' uit. Producer Stefy de Cicco heeft de remix gemaakt. Aankomende vrijdag is het te beluisteren via alle platformen. 

Afgelopen weekend hebben presentatoren Chantal Janzen en Jan Smit een voting rehearsel gehad. Mocht er iets mis gaan tijdens de voting dan weten zij precies wat ze moeten doen! 

Elke week precies weten wat de Songfestival artiesten van dit jaar beleven? Iedere donderdag praten wij je bij op Songfestival Update!