Social Update: Blas Canto en James Newman brengen een duet uit
Bron: EBU / Laura Ortiz

Social Update: Blas Canto en James Newman brengen een duet uit

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Alle betrokkenen van het Songfestival zijn zich druk aan het voorbereiden voor Rotterdam. Wij struinen voor jou de socials af en volgen de crew en artiesten in hun voorbereiding.

De Spaanse Blas Canto en James Newman uit Engeland slaan de handen in een. De twee zangers uit de Big Five brengen samen een duet uit genaamd I’ll Stay. Dit is een Engelse vertaling van de Spaanse inzending Voy a quedarme. Deze versie komt dinsdag 18 mei uit. Het lied heeft Blas Canto al eerder solo in de Engelse versie uitgebracht. 

Normaal gesproken zit het zenderkastje van een microfoon aan je broek vast geklikt . Dit zenderkastje bevat onder andere een batterij en verbinding. Als een presentatrice of artiest een jurk aan heeft wordt dat een beetje lastig. Chantal heeft er een creatieve oplossing voor gevonden. Haar zenderkastjes zijn aan haar benen vast gemaakt. 

Huisfotograaf Nathan Reinds heeft een foto op zijn Instagram geplaatst van de repetities. Op de foto is de repetitie van Malta te zien, maar het leuke eraan is dat je alles ziet. Ook wat je thuis dus niet ziet. Terwijl Destiny optreed zitten er 4 crewleden onder het podium. 

Voor de presentatoren komt het Songfestival ook steeds dichterbij. Presentatrice Edsilia Rombley gaat langs bij de kapper en een nagelstylist om er op en top uit te zien. 

Roxen uit Roemenië heeft een backstage video geplaatst op haar eigen Instagram. In de video zijn voorbereidingen te zien op haar repetities, beelden van de persconferentie en het ontmoeten van andere deelnemers. 

Tusse uit Zweden heeft zijn eigen merchandise gelanceerd. De 19-jarige zanger heeft een eigen t-shirt ontworpen met een foto van zichzelf en zijn naam erbij. 

Precies weten wat de Songfestival-artiesten van dit jaar beleven? Om de dag praten wij je bij in onze Social Update!