Naast Nederland brachten nog eens 4 landen gisteren hun nummer uit
Bron: EBU / Ştefan Dacian Foldi

Naast Nederland brachten nog eens 4 landen gisteren hun nummer uit

Geschreven door Vincent Popken

Gisteren maakte niet alleen Jeangu Macrooy zijn nummer bekend, maar ook 4 andere landen presenteerde hun nummer voor het Songfestival. Hier een kort overzicht van deze artiesten en hun nummers.

Roxen (Roemenië) - Amnesia

Roxen, die eigenlijk Larisa Roxana Giurgiu heet, wordt op 5 januari 2000 geboren in Cluj-Napoca, een stad in Roemenië. Ze zou Roemenië in 2020 vertegenwoordigen met Alcohol You, dat de Roemeense tv-kijkers tijdens de nationale finale hadden verkozen tot beste liedje. Dit jaar werd haar lied intern gekozen. De jury koos uit zes potentiële inzendingen het nummer Amnesia.

Hooverphonic (België) – The Wrong Place

De Belgische band Hooverphonic bestaat uit zangeres Geike Arnaert, bassist Alex Callier, gitarist Raymond Geerts en toetsenist Geert Noppe. In februari 2020 wordt hun nummer Release Me uitgebracht. Als het Eurovisie Songfestival wordt afgelast, is het nog maar de vraag of Hooverphonic in 2021 een herkansing krijgt. Na overleg tussen de Belgische en Franse omroepen mag de band ook dit jaar meedoen. Ze zullen België vertegenwoordigen met het nummer The Wrong Place. Het nummer is geschreven door bandlid Alex Callier en de Waalse singer-songwriter Charlotte Foret. 

Natalia Godienko (Moldavië) – Sugar

Natalia Gordienko is een oude bekende op het Songfestival. In 2006 wint ze de nationale voorronde van Moldavië en mag zij naar het Songfestival in Athene. In Griekenland eindigt Natalia samen met zanger Arsenium in de finale op de 20ste plaats. Natalia wint in 2020 opnieuw de Moldavische voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Gisterenavond presenteerde Natalia haar nieuwe nummer Sugar, die werd gekozen uit een interne selectie, met een sensuele videoclip. 

Montaigne (Australië) - Technicolour

Jessica Alyssa Cerro, beter bekend als Montaigne, wordt in 1995 geboren in Sydney, Australië. In 2020 wint ze de tweede editie van de Australische voorronde met haar nummer Don’t Break Me. Gisterenochtend Nederlandse tijd ging haar nieuwe Songfestival nummer in premiere op de Australische radio. Het nummer heet Technicolour en werd geschreven door Montaigne zelf en Dave Hammer.