Gerard Ekdom op 1 in iTunes

Gerard Ekdom op 1 in iTunes

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

3FM-DJ en Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom staat op nummer 1 in iTunes. Gerard nam een maand geleden in het geheim een Kersthit op. Onder de naam Gary Fomdeck bracht Gerard het nummer 'I’ll be there this Christmas’ uit.

Gisteren maakte Gerard bekend op 3FM dat Gary Fomdeck eigenlijk de DJ zelf is. Mede Glazen Huis-bewoners Coen en Domien konden het niet geloven. Sinds de live bekendmaking van Gerard werd het nummer massaal aangevraagd voor Serious Request.

Het nummer was gisteren de meest aangevraagde plaat en bereikte gisteren de nummer twee in iTunes. Vanochtend versloeg Gary Fomdeck de winnaressen van The Voice Of Holland en bemachtigde de nummer 1 in iTunes.

Gerard kan het amper geloven dat hij als Gary op nummer 1 staat in iTunes. "Aaaaagh!!!! Gary Fomdeck staat nummer 1 in Itunes! Ik heb gewoon een nr1 hit!! Complete waanzin!", laat Gerard weten op Twitter. Voordat de DJ op nummer 1 belanden deed de zenderbaas van 3FM nog een oproep op Twitter: "Zullen we Gerard Ekdom 's aka Gary Fomdeck's 'kersthit' met zijn allen even van 2 hup naar 1 bieden voor Serious Request?", aldus Wilbert Mutsaers.

3FM Serious Request twitterde nadat bekend werd dat Gerard de nummer 1 had behaald: "Mensen! Het is echt waar! Gary Fomdeck staat op #1 in iTunes! Dus welke plaat ga jij aanvragen? 0909-1336." Als het nummer heel vaak wordt aangevraagd en veel geld ophaalt zingt Gerard Ekdom 'I’ll be there this Christmas’ live in het Glazen Huis in Haarlem.

Bekijk 3FM Serious Request op www.tvblik.nl/serious-request-journaal