Vanavond de finale van het Songfestival met The Common Linnets

Vanavond de finale van het Songfestival met The Common Linnets

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Er strijden vanavond in de finale 26 landen om de winst van het Songfestival 2014. In de eerste halve finale wisten The Common Linnets voor Nederland een plaats in de finale te bemachtigen.

Naast Nederland wisten afgelopen dinsdag ook Montenegro, Hongarije, Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden en IJsland een plaats te bemachtigen voor de finale.

Afgelopen donderdag was de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. 15 landen traden in de tweede halve finale op om de laatste finale plaatsen te bemachtigen. Zwitserland, Slovenië, Polen, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, Malta, Wit-Rusland, Finland en Oostenrijk waren de landen die een finaleplek veroverde in de tweede halve finale.

Naast de 20 winnaars van de twee halve finales afgelopen dinsdag en donderdag staan ook Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en gastland Denemarken in de finale. Zij waren al verzekerd van een plek in de finale van vanavond.

Het wordt vanavond een spectaculaire show, naast 26 optredens van de finalisten treed ook Emmelie de Forest, de winnares van het Eurovisie Songfestival 2013, op. De zangeres won in 2013 met het nummer ‘Only Teardrops’. Forest zal het nummer ‘Join Us’ zingen op het podium van het Eurovisie Songfestival 2014. Na alle optredens zullen alle deelnemende landen van het Songfestival haar punten geven voor de acts, namens Nederland zal presentator en zanger Tim Douwsma de punten geven.

The Common Linnets zullen optreden al 24ste, voor Nederland treed de Deense inzending op. Na The Common Linnets komen nog twee landen, San Marino en het Verenigd Koninkrijk. Conchita Wurst, de vrouw met de baard, treed op als 11de. Zweden, de favoriet bij de bookmakers, treed op als 13de. Het eerste land dat optreed tijdens de finale is Oekraïne, dat wordt vertegenwoordig door Maria Yaremchuk.

De finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen is om 21:00 uur te zien bij de AVROTROS op Nederland 1. Voor de finale is om 20:30 uur het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ te zien op Nederland 1 waarin bekende Nederlanders vooruitblikken op de finale met onder andere The Common Linnets.