Melodifestivalen 2021: The Mama's terug in de finale met favoriet Eric Saade
Bron: SVT

Melodifestivalen 2021: The Mama's terug in de finale met favoriet Eric Saade

Geschreven door Nicole Joseph Laatste update:

Zweden-correspondent Nicole blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Rotterdam?

The Mama's keren terug voor een plaats in de finale

De teleurstelling was groot vorig jaar, toen het coronavirus ervoor zorgde dat The Mama's (die Melodifestivalen vorig jaar wonnen) nooit in Ahoy hebben kunnen staan om Zweden te vertegenwoordigen. Toch heeft het de dames niet tegengehouden om het dit jaar vol goede moed nog eens te proberen. Vorig jaar wonnen ze Melodifestivalen met het gospel/ballad nummer "Move". Dit jaar houden de zangeressen zich wederom aan hetzelfde thema, maar dit keer met een echte love-song. Met het nummer "In The Middle" wisten ze het Zweedse volk weer te overtuigen en gaan ze gelijk door naar de finale. Zullen we ze dan dit keer toch echt in Ahoy zien staan?

Eric Saade terug van weggeweest, meteen naar de finale

In 2011 won Eric Saade de Zweedse voorrondes met het nummer "Popular". Dit was een memoriabel moment, aangezien hij tijdens zijn show gewond raakte door per ongeluk een ruit te breken. Dit jaar is zijn act glas-vrij en in een geheel nieuw jasje. Met het Groovy dansnummer "Every Minute" zet hij niet alleen zijn populaire, unieke sound neer, maar ook een opvallende show met een originele choreografie. Hiemee mocht ook hij meteen door naar de finale!

Efraim Leo krijgt tweede kans met nummer "Best Of Me"

Een nieuw gezicht in de Zweedse voorrondes is Efraim Leo, wie met het nummer "Best Of Me" een moderne, swingende popsong presenteerde. Dit is nog maar zijn vijfde singel maar zal dankzij zijn deelname aan het programma zeker niet de laatste zijn. Hij wist met zijn grotendeels zelfgeschreven lied vele harten van het Zweedse volk te veroveren en krijgt daarmee een tweede kans in de halve finale (Andra Chansen). 

Clara Klingenström naar halve finale met unieke sound

Een unieke verschijning is Clara Klingenström, die een krachtig zelfgeschreven nummer presenteert met enkel en alleen haar gitaar en haar stem. Het nummer "Behöver Inte Dig Idag" (Ik heb je vandaag niet nodig) deelt ze een krachtige boodschap over zelfopbouw na een relatiebreuk, zonder daar achtergronddansers of een lichtshow voor nodig te hebben. Het Zweedse volk wil haar graag terugzien in de halve finale. De kans dat Clara haar liedje in het Engels zal zingen op het grote podium als ze wint, is sterk aanwezig!

De bookmakers deze week

Nu zijn alle deelnames bekend en daarmee zijn de voorspellingen ook aangepast. The Mama's staan op dit moment op nummer vier in de rangorde. Dit zegt nog niets, aangezien ze vorig jaar een tijd lang nog veel lager in de lijst stonden en uiteindelijk alsnog gewonnen hebben! Eric Saade heeft daarentegen een grote sprong gemaakt en heeft Dotter van de tweede plaats gestoten. Dit kan nog wel eens heel spannend worden!