Melodifestivalen 2021: Alle finalisten zijn bekend!
Bron: SVT

Melodifestivalen 2021: Alle finalisten zijn bekend!

Geschreven door Nicole Joseph Laatste update:

Zweden-correspondent Nicole blikt elke week terug op Melodifestivalen, de nationale selectie van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. Wie reist er voor Zweden af naar Rotterdam?

Afgelopen zaterdag hebben de Zweedse artiesten die door zijn gegaan naar "Andra Chansen" (de halve finale) hun nummer nogmaals gepresenteerd in de vorm van een Battle. Verdeeld over vier ronden mochten steeds twee artiesten tegen elkaar strijden in de vorm van een battle. Wie de battle won, gaat door naar de finale. Zo zijn er afgelopen zaterdag weer vier finalisten bekend gemaakt! 

Alvaro Estrella won van Lilla Syster 

Een kleurrijke en verassende battle was die tussen het Engels/Spaanse nummer "Baila Baila" van Alvaro Estrella en de rockband Lilla Syster met het nummer "Pretender". De twee totaal verschillende artiesten hadden beiden een grote fanbase opgebouwd over de afgelopen weken en het daardoor een nauwe strijd. Het was Alvaro Estrella die volgende week tussen de andere finalisten op het podium staat.

Paul Rey won van Frida Green

Twee powerballads in een battle waarvan helaas een van de twee niet mee mag naar volgende week. Het was uiteindelijk Paul Rey die met zijn nummer "The Missing Piece" naar de finale gaat. Frida Green had met haar krachtige nummer "The Silence" overduidelijk een gevoelige snaar geraakt bij het Zweedse publiek, maar het heeft haar niet naar de finale geholpen. 

Clara Klingenström won van Eva Rydberg en Ewa Roos

Een interessante en zachtgezegd ongewone battle combinatie was die tussen sing en song writer Clara Klingenström en de gezellige dames Eva Rydberg en Ewa Roos. Clara heeft met haar akoestische nummer "Behöver inte dig idag" (Ik heb je vandaag niet nodig) het Zweedse publiek weten te overtuigen, waardoor het nummer "Rena Rama Ding Dong" van Eva en Ewa geen kans meer kon maken. 

Klara Hammarström won van Efraim Leo

Een andere battle die hetzelfde thema heeft aangehouden was die tussen Klara Hammarström en Efraim Leo, wie beiden een upbeat popsong neergezet hebben. Klara was uiteindelijk degene die met de laatste "gouden ticket" door mag naar de finale. Daarmee zijn nu officieel alle finalisten van Melodifestivalen bekend en zullen we snel weten wie Zweden gaat vertegenwoordigen!

De bookmakers van deze week 

Nu alle finalisten bekend zijn, zijn de voorspellingen wat statischer dan voorheen. De top 5:

  1. Tussen - Million Voices
  2. Eric Saade - Every Minute
  3. Dotter - Little Tot
  4. The Mamas - In The Middle
  5. Danny Saucedo - Dandy Dancing